Debatt i Klassekampen om kunstfeltet – hvem har definsjonamakt?

Følg med i debatten som pågår i Klassekampen om kunstscenen i Norge.

Debatten som pågår akkurat nå, startet da det nye bladet Kunstforum ble slaktet av redaktør for Kunstkritikk.no, Jonas Ekeberg. I hans kritikk «Minerva + Kunstforum = sant» peker han på det han ser på som en sammenblanding av høyrekonservative og mer «rødradikale» krefter, der resultatet blir et mer gammelmodig kunstsyn. Han spådde bladet en snarlig død. Se kunstkritikk.no og intervju med Ekeberg i Klassekampen her

Styreleder og kunstner Tonje Gjevjon skrev et innlegg der hun forsvarer Kunstforums rett til å leve, og hevder dagens kunstscene styres av noen få personer som er redd for å miste sine posisjoner. Les Gjevjons innlegg hernar-diktaturet-faller

Anders Eiebakke, kunstner og kritiker, har også deltatt i debatten. Folk er redd for å bevege seg på tvers av de etablerte «kunstkonvensjonene», sier Eiebakke. Les mer fra Klassekampen her