Møt prisbelønt forfatter på Akershus kunstsenter 29.11!

Møt Øyvind Torseter i leseloungen søndag 29.11!
Gratis inngang!

Øyvind Torseter (født 2. oktober 1972) er en norsk billedkunstner, illustratør, tegneserieskaper og forfatter.

Han har illustratørutdannelse fra bl. a Skolen for Grafisk Design i Oslo (1992-1994) og Kent Institute of Art and Design i Maidstone (1995-1998). Han har illustrert flere bildebøker, blant annet den prisbelønte Klikk fra (2004) med egen tekst. Siste bok heter Gravenstein og utkom i nov 2009.

Torseter arbeider både med tradisjonelle og digitale bildeteknikker, særlig med vekt på tegning. Han eksperimenterer også med grafiske effekter og tredimensjonale papirklipp. Tegningene i bøkene kan både være illustrasjoner til en handlingsorientert tekst, men også lek og eksperimenter med fri tegnekunst som inneholder detaljer og historier med stort tolkningsrom. Torseter anses av mange som en av Norges fremste unge billedbokkunstnere og tegnere.

Øyvind Torseter bor og arbeider i Oslo.

Bibliografi
Egne bøker
2002: Mister Random
2004: On the road again, again
2004: Klikk
2005: For en neve havre
2007: Avstikkere
2009: Gravenstein
Illustrasjoner til andres tekster
1999: Tor Arve Røssland: Pode – barnebok
1999: Finn Øglænd: Vers på tvers. Dikt og tekster for barn
2000: Tor Arve Røssland: Pode mister fotfestet
2002: Tor Arve Røssland: Pode får snue
2002: Bjørn Sortland: Plutselig ville eg ikkje laga dorulldyr lenger
2006: Roald Kaldestad: Englefjell
2006: Tor Arve Røssland: Anti-Pode
2006: Bjørn Sortland: Den gongen eg liksom-døydde
2007: Radiorådet. Radiorådet : din redningsbøye på livets stormfulle hav
2008: Stein Erik Lunde: Eg kan ikkje sove no
2009: Jon Fosse: Spelejenta