David Stenmarck på Bærum kulturhus

Akershus Kunstsenter kuraterer utstillingsprogrammet på Bærum kulturhus, og 27. oktober åpner David Stenmarck sin utstilling Havnehagan Køl og vedbolag.

Prosjektet begynte som et eksperiment med materialer og teknikk. Stenmarck ønsket å legge til side alle vanlige arbeidsmetoder, og kun forholde seg til svipenn og ymse treplater. Selv begrunner han dette med et ønske om å lage noe som tåler mer enn vanlig papir – det handler rett og slett om å produsere noe som er lagd for å vare.

Vanligvis jobber Stenmarck ut fra konsept og idé til skisse og videre til ferdig produkt i et digitalt format hvor han som regel ikke ser det fysiske resultatet før det er ferdig i trykken. I Havnehagan køl & vedbodlag har han derimot tatt seg friheten til å jobbe estetisk med fysiske materialer som veier mye, som brenner og svir, og det lukter sløyd.

Stenmarck forsøker alltid å eksperimentere med nye uttrykksformer og nye materialer. Det handler om å overraske seg selv med materialer og teknikker man i utgangspunktet ikke har noe kjennskap til. En konsekvens av dette er at prosjektene ofte tar noen uforutsigbare retninger, noe som gjør hele prosessen mer levende. Noe som også skjer fordi han anvender forskjellige typer treplater som gir forskjellig uttrykk i møte med svipennen.

Ettersom arbeidene er så eksplisitt visuelle, ønsker han å lede betrakterne inn på andre tanker ved å legge til andre elementer; denne gangen i form av fotografier og illustrasjoner.

Utstillingen vises i samarbeid med Bærum kulturhus.