Sara Christensen: Designated paintings

Sara Christensen – Designated paintings vises i Bærum kulturhus 1. mars – 30. april.

Sara Christensen "Untitled series"

Sara Christensen (1979) jobber med en rekke ulike medier, avhengig av de forskjellige prosjektene og hva de krever. Selve materialene er ofte utgangspunktet, og Christensen interesserer seg for materialer med utvidelsespotensiale og iboende muligheter for forandring. Samtidig finner Christensen det abstrakte så vel som det fysiske rommet mellom objekter fascinerende.

Det er gjerne et humoristisk aspekt ved Christensens arbeider, og man kan finne både ordspill og spøk, dog med til dels ubehagelige undertoner, i verkene.

I Bærum kulturhus vises nye verk fra serien Diludium. Disse er skapt spesielt med foajéscenens arkitektur i bakhodet. De fem verkenes bildeflater defineres og aktualiseres av silkebåndene spent opp på lerretene. Det skapes skyggespill på veggene fra silkebåndene og rammene, som i sin tur åpner for en flyktig, dobbel struktur. Slik manifesterer bildene seg i samspillet mellom det to- og tredimensjonale, og mellom det materielle og det immaterielle.

I nedre foajé vises utdrag fra en større serie uten tittel fra 2010–11. Lerretene er konstruert av sammensydde tekstiler, og de påmalte motivene tar utgangspunkt i kroppens anatomi. En utforskning av det horisontale og det vertikale i maleriene spiller en sentral rolle, både med hensyn til konstruksjonen og oppspenningen av selve lerretene, så vel som det bildemessige potensiale mellom de malte og umalte flatene.

Sara Christensen er født i Skovby, Danmark, og bor og arbeider i Oslo. Christensen er utdannet fra Statens Kunstakademi i Oslo og The Academy of Fine Arts i Wien. I 2011 hadde hun separatutstilling ved Galleri K og Semikolon i Oslo, i tillegg til å ha initiert og deltatt i flere gruppeutstillinger.

Utstillingen åpner torsdag 1. mars, og kunstneren vil være til stede fra 18.00–20.00.
Designated paintings står til 30. april, og er et samarbeid med Akershus Kunstsenter  ved kurator Monica Holmen.

Sara Christensen "Untitled series" detalj