Anja Carr


Velkommen til åpning lødag 29. september kl. 18!Anja Carr
Familiar Matrix for Fantasy

Banana Blues & Bedtime Stories

En fargerik og selvsentrert drømmeverden omfavner arbeidene til Anja Carr. I denne utstillingen blir den presentert gjennom video, installasjon, performance og objekter. Carr tar ofte med seg utøvere fra ulike miljø i verkene sine; bodybuildere, fjellklatrere, pianister eller DJ’s. Denne gangen deltar en smal subkultur; deres rolle utspilles mellom betrakter og kunstverk. Carr er interessert i nærgående fysisk kommunikasjon som både kan forføre og frastøte.

Verkene kan fremstå som scenebilder, hvor tilskuerne inviteres til fylle rollene eller forestille seg slutten på historien. Do what you want to do (Voodoo Doll) er en voodoo-dukke med kunstnerens eget hår som ligger i en seng. Ifølge voodoo-tro kan man potensielt skade eller gagne kunstneren hvis man kjøper dukken. Et annet verk består av sengen hvor kunstneren ble unnfanget.

Uttrykket kan grense mellom barne-TV og erotikk og springer ut fra i kunstnerens drømmer og hangups. Carr utforsker den type ambivalens, gjentagelse og forskyvninger som finnes i drømmer. Når kjent blir ukjent, fælt blir fint, eller naboen har blitt et vilt dyr. Installasjonene kan gi rom for å drømme seg bort og samtidig skape skjerpet tilstedeværelse ved hjelp av kroppslige elementer. Den største installasjonen er et rom bygget av 77 banankasser, av sjelden sort. Hvis du går inn i installasjonen kan også smak bli en del av opplevelsen. I den siste installasjonen møter du blant annet ditt eget speilbilde. I voodoo er speil inngangen til dødsriket, mens i eventyrene kan de være inngangsport til en ny verden.

Anja Carr er utdannet ved Kunstakademiene i Bergen, Berlin og Oslo, hvor hun gikk ut med mastergrad i 2011. Hun driver det rosa visningsrommet PINK CUBE i Oslo, hvor veggmalingen inneholder kroppsvæsker. Hun har vist arbeider blant annet på Museet for Samtidskunst (Oslo), Galleri Van Bau (Vestfossen), Hovefestivalen (Arendal), Galleri S.E (Bergen), Hamburger Platz (Berlin) Art Goes Kapakka festival (Helsinki) og W139 (Amsterdam). Denne høsten er hun også aktuell med performance på Høstutstillingen.