Ann Iren Buan

Ann Iren Buan Five Monologues From the Past. Walk Around Here, Look Through There, Listen

Det verdiløse papiret, det stensilerte Vizma Belševica diktet som en opphøyet tristesse: å stille ut en tyngde på noe nesten helt vektløst. Ideen om det bakterieløse, syntetiske og rene, alle dem som aldri kommer til å kjenne gleden av å bli slikket ren av en gatehund. Alt omkring har en vekt, alt som gis vekt har en betydning, all betydning er i midlertidig. Vi sto på høyden over byen. Alt føltes fremmed, men vi var vendt mot hverandre. Jeg sto på en pidestall i deg, og du på en pidestall i meg.

                                                                                             Eivind Hofstad Evjemo, 2013

P1000706

Ann Iren Buan sine arbeider tar utgangspunkt i tegning og bruker mediets tekniske og estetiske aspekter til en konseptuell utforskning av fragilitet, forfall og destruksjon. Utførelsen og tiden som kunstneren investerer i arbeidet er en bærende del av et ofte monotont og fysisk krevende arbeid. Buans verk har tidligere ofte fått nærmest fritt utløp i utstillingsrommene, mens kunstneren denne gangen nærmest ser ut til å forsøke å holde disse kreftene sammen ved hjelp av lim og lærreimer.

Ann Iren Buan (f. 1984) bor og arbeider i Oslo. Hun er utdannet fra Kunstfag, Kunsthøyskolen i Oslo, Kungliga Konsthögskolan, Stockholm og China Art Academy, Hangzhou. Buan har tidligere stilt ut på blant annet Tegnebiennalen 2012 (Oslo), Charlottenborg Kunsthall (København), One Night Only (Oslo), HOLODECK (Oslo) og Le Printemps de Septembre á Toulouse 2011 (Toulouse). I 2014 er hun aktuell med utstilling på Trøndelag Senter for Samtidskunst og Nordnorsk Kunstnersenter.

Utstillingen vises i perioden 11. mai – 9. juni.