John K. Raustein

John K. Raustein Portretter, Bløte Juveler og Annet Fandenskap

P1000711

John K. Raustein har kalt sin utstilling for Portretter, Bløte Juveler og Annet Fandenskap. Ved hjelp av forskjellige teknikker som broderi, maskinsøm, bretting, knyting, roulour og drapering skaper han tekstile objekter og installasjoner. Gjennom mangfoldige gjentakelser bygger Raustein opp store volumer som får en nærmest barokk og overdådig karakter. Disse kan utfordre vår oppfatning av det forførende og det frastøtende. Verkene springer ut av kunstnerens fascinasjoner i både barndom og voksenlivet. De er tilegnet mange av hans forbilder i livet og kunsten. I verkene på denne utstillingen holdes de myke stoffene oppe av funksjonelle rammer i tre, og en dualitet og kontrast synes å oppstå i møtet mellom disse elementene.

John K. Raustein (f. 1972) bor og arbeider i Oslo. Han er utdannet ved Kunsthøyskolen i Bergen, avd.tekstil. Raustein har tidligere deltatt på en lang rekke gruppe og kollektivutstillinger, blant annetTusen tråder – en historiefortelling i tekstil, Lillehammer Kunstmuseum, Wireless, Vandreutstilling, Kunstnersenteret i Buskerud, Vestfold og Østfold, Tendenser  F15 (Moss), I Samspill, med Synnøve Øyen, Ram Galleri (Oslo) og Hå gamle prestegard (Rogaland).

Raustein er innkjøpt av blant annet Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design og Innkjøpsfondet for norsk kunsthåndverk, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum.

Utstillingen vises i perioden 11. mai – 9. juni.