Tone Berg Størseth

There´s Nobody Living Who Couldn´t Stand All Afternoon In Front of a Waterfall  

I hold my breath and then count to three

On and on, outworn. It must be five hundred degrees

Dear Life, you felt so close tonight.


Tone Berg Størseth arbeider hovedsakelig med tegning, men tidvis også skulptur, installasjon og tekst. Utstillingen
There´s Nobody Living Who Couldn´t Stand All Afternoon In Front of a Waterfall presenterer en serie monumentale tusjtegninger og en treskulptur som skildrer ulike øvelser og ritualer som allerede har pågått, og som reflekterer rundt vår oppfattelse av tilstedeværelse, tid og rom.

Innenfor strenge, selvpålagte rammer har hun latt arbeidene utvikle seg som en organisk prosess, og i kontrast til strengheten i arbeidsformen har et poetisk resultat trådt frem. Verkene kan leses som abstrakte portretter der arbeidsprosessen har fungert som en plattform for historiefortelling.

Tone Berg Størseth (f.1985) er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og China Art Academy, og har de siste årene gjort prosjekter ved blant annet 0047, Sørlandsutstillingen, One Night Only, Galleri KHM og Holodeck. Hun er også en del av kunstnerkollektivet Oi Brenda. I 2014 er hun aktuell med utstilling på Nordnorsk Kunstnersenter.

Prosjektet har mottatt støtte fra Statens Kunstnerstipend.

 

 Detalj fra serien Aura I, II & III