Fullt hus for å høre på debatt om «tyskerjentene»!

Den 11. juni arrangerte Akershus Kunstsenter foredrag og debatt med tema «tyskerjentene» på Litteraturhuset i Oslo.
Med stappfull sal ble det en vellykket og meget interessant kveld! Arrangementet sprang ut fra utstillingen 1814 Revisited, der Lars Ø. Ramberg presenterer sitt prosjekt FREMDGEHEN. Kunstprosjektet, vist i Mago A på Eidsvoll Verk, illustrerer Statens rolle i etterkrigsoppgjøret, der rundt 10 000  unge kvinner ble internert i ulike leirer. Mange ble også  utvist til Tyskland og fratatt sitt norske statsborgerskap. Gjennom ulike foredrag ønsket Akershus Kunstsenter å belyse hva som faktisk skjedde i årene 1945 og 1946.

De deltakende i panelet var:

Kåre Olsen – historiker
Ebba D. Drolshagen – forfatter og oversetter
Helle Aarnes – forfatter og journalist
Lars Ø. Ramberg – kunstner

bilde 3 bilde 2 bilde 1 bilde 2 bilde 3 bilde 4