Vinnerne av arkitektkonkurransen ble Haugen/Zohar!

Arkitektkonkurransen er gjennomført og vinneren er…… HAUGEN/ZOHAR med Architectopia!

Onsdag 18. juni kl. 12 ble det offentliggjort hvilket arkitektfirma som vant designkonkurransen om det nye bygget til Akershus Kunstsenter. Vinneren var Haugen/Zohar, som sammen med Architectopia hadde tegnet en kompakt, elegant og spennende bygning til kunstsenteret.

I november 2013 inviterte Skedsmo kommune til åpen prekvalifisering for en begrenset «plan og designkonkurranse». Følgende arkitektkontorer ble valgt til å delta i konkurransen: Framifrå arkitekter AS/Superunion arkitekter AS; Haugen/Zohar Arkitekter AS/ Architectopia AS; Helen & Hard arkitekter AS; og White arkitekter AS.

De fire prosjektene har samlet gitt en grundig og variert belysning av de problemstillingene som ligger i romprogrammet. En slik belysning vil være svært verdifull for det videre arbeidet med detaljprogrammering av et byggeprosjekt.

Vinnerutkastet, som har fått tittelen «Åpent hus», ble levert av Haugen/Zohar Arkitekter. Om vinneren skriver juryen i sin rapport:

«Åpent hus er en frittliggende bygning i tre etasjer med full kjeller, skulpturelt utformet. Bygget er plassert med et begrenset fotavtrykk opp mot Kirkegata, med et inntrukket og transparent inngangsparti. […] Løsningen er kompakt, med visningsrom i 2.etg. beliggende over en 1.etg. med gode muligheter for servering, butikk, leselounge, barnerom og debatt. […] Bygningskroppen har en kubisk form med store flater som brytes markant med innhugg for inngangsparti, vindusåpninger og takterrasse.»

Juryen mener at prosjektet «Åpent hus» på beste måte innbyr til en kompakt funksjonell løsning med stor fleksibilitet, spennende romløsninger og en dynamisk åpning med inngangsparti mot gater og park. Videre understreker juryen hvordan prosjektet signaliserer sterkere enn andre prosjekter den dynamiske og nyskapende karakteren av den formidlingen som skal finne sted i et senter for samtidskunst, og slik gir et spenstig visuelt tilskudd til bymiljøet som samtidig skaper nysgjerrighet for virksomheten.

I juryen satt Peter Butenschøn, Ozrenko Gacic, Anne-Berit Haavind, Rikke Komissar, Øystein Strand.                               

Videre arbeid – spennende fremtid!
Selv om vinnerutkastet nå er kåret, er veien frem mot nybygg enda ikke over. Utkastet skal nå bearbeides videre til optimalt resultat for kunstsenteret. Det endelige utkastet vil foreligge i januar 2015, og hvis alt går etter planen, flytter Akershus Kunstsenter inn i nye lokaler i løpet av 2016 – 2017.

Vi gleder oss!

bilde 1 bilde 2 bilde 2 bilde 3 bilde 4_2 bilde 5 bilde 1 bilde 4