Bli med på kunstprosjektet «Connect»!

Som del av utstillingen 1814 Revisited  inviterer Akershus Kunstsenter både ungdom, studenter (gjerne også andre kunstnere) og folk som er politisk engasjerte til å delta i det sosiale prosjektet Connect, som skal gjennomføres i Lillestrøm 12.–22. august.

Den amerikanske kunstneren Alex White Mazzarella er initiativtakeren til gruppen Artefacting, som har gjort seg bemerket for store sosiale prosjekter gjennomført i bl.a. India, Detroit og Mexico. I august kommer han til Norge og Lillestrøm.

Essensen i Connect er å få befolkningen i tale, og gjennom dialog bevisstgjøre deltakerne og byens befolkning på tema relevant vårt samfunn, våre liv og våre verdier. Vi vet ikke svaret på prosjektet. Det eneste vi vet er at det blir en utforskende og undersøkende periode, der Lillestrøm by blir utfordret midt i bybildet.

Alex White Mazzarella gjennomførte prosjektet Dreamcatcher  i Lillestrøm i 2011, der deltakerne omskapte ting fra «søppeldynga» til skulpturer, som ble malt grønne. Skulpturene ble plassert rundt i byen, i tillegg til en stor fondvegg i byen som ble arena for en 12 meter stor «drømmefanger». Den gang deltok rundt 15 ungdommer i prosjektet. Til det nye prosjektet Connect har vi 15 plasser i prosjektgruppa, førstemann til mølla får være med! Deretter blir byens befolkning dratt med, og her kan alle bidra!

Connect handler om kommunikasjon, om politikk, om å komme folk i tale, om å knytte bånd, utveksle ideer og tanker – og ikke minst den praktiske biten som å lage to «kommunikasjonstårn», male «statements» på bannere, montere dem opp i byen og dokumentere alt gjennom foto og video.

Connect gjennomføres i perioden 12.–22. august.


Program:
Tirsdag 12. august og onsdag 13. august
kl. 11–15: oppstart med bygging av skulpturer

Fredag 15. august og lørdag 16. august
kl. 11–15: aktivitet i Lillestrøm by

Tirsdag 19. august og onsdag 20. august
kl. 18–20: male bannere

Fredag 22. august
kl. 18–20: fotografering av bannere og montering i byen + avslutningsfest for alle deltakerne

 

Sjekk ut Artefacting sine prosjekter her: http://www.artefacting.com/

Er dette noe du vil bli med på? Send mail for påmelding til post@akershuskunstsenter.no

 

Artefacting_Change communication_tower_public_@_khamima Public_engagement_questionanswer_in Kohima-photo_credit_pebu_belho