Velkommen til kunstnermøte: Trond Hugo Haugen

Akershus Kunstsenter ønsker velkommen til kunstnermøte med Trond Hugo Haugen søndag 6. juli kl. 13.00–14.00 i Mago A, Eidsvoll Verk.

Trond Hugo Haugen, Et riksportrett (etter Eidsvold 1814), 2014. Foto: André Severin Johansen.
Trond Hugo Haugen, Et riksportrett (etter Eidsvold 1814), 2014. Foto: André Severin Johansen.

I Stortingssalen henger maleriet Eidsvold 1814 av Oscar Wergeland, som i ettertid har blitt stående som det visuelle symbolet på Grunnloven. Nettopp maleriets historie er bakteppe når Trond Hugo Haugen, 200 år etter Grunnlovens tilblivelse, skaper et nytt riksportrett på Eidsvoll.

Resultatet kan vi se i utstillingen i Mago A, der fotografiet Et riksportrett (etter Eidsvold 1814) vises. I fotografiet er Norge skalert ned til 112 representanter, og slik tilsvarer personene i bildet det landet vi lever i i dag.

Haugen vil i sin presentasjon fortelle om utgangspunktet for sitt prosjekt Et riksportrett, der han har samlet et utvalg av den norske befolkningen til et bilde av Norge anno 2014, og om de ulike historiene som fotografiet innholder.

Tid:      søndag 6. juli kl. 13.00–14.00
Sted:    Mago A, Eidsvoll Verk

Arrangementet er gratis!

Et riksportrett (etter Eidsvold 1814) er produsert av KORO/URO i samarbeid med Akershus Kunstsenter, med støtte fra Fritt Ord. I samarbeid med Eidsvoll 1814, Rom Eiendom, Folk & Film, Postproduksjon og Megaprint. Fotograf: André Severin Johansen. Verket er del av utstillingen 1814 Revisited – The Past is Still Present. Utstillingen vises i Stallgården og Mago A på Eidsvoll Verk, og Akershus Kunstsenter i Lillestrøm til 14. september 2014. 1814 Revisited – The Past is Still Present er produsert av Akershus Kunstsenter, og kuratert av Rikke Komissar.