Hedvig Winge: Nye arbeider

Hedvig Winge

 

Hedvig Winge: Nye arbeider
Med utgangspunkt i leire skaper Hedvig Winge stedsspesifikke installasjoner, der forvitring og nærvær er sentrale elementer. Arbeidene blir til på stedet, som et resultat av et møte mellom gallerirom og materialer, og tar slik form som performative og scenografiske tablåer. I konfrontasjonen mellom naturlover, kropp og materialer kommer også spor av bevegelse og lagrede erfaringer til uttrykk. En sanselighet for materialet og tilstedeværelse er sentralt i Winges arbeidsmåte. Samtidig balanserer installasjonene hele tiden mellom dualiteter som monumental/skrøpelig, brutalt/forfinet, vakkert/stygt, feminint/maskulint, frastøtende/ tiltrekkende. Dualiteter som bidrar til å gjøre installasjonene åpne og mangetydige, og som dermed gir betrakteren mulighet til å finne sin egen fortolkning.

Hedvig Winge er utdannet med MA kunstfag (keramikk) fra Kunsthøgskolen i Oslo, (2012). Hun har tidligere hatt separatutstillingen Bird på Galleri BOA, Oslo (2014) og har deltatt på en rekke gruppe og kollektivutstillinger, deriblant Game of Life II, Kristiansand kunsthall, Kristiansand (2014), kuratert av Jan Freuchen og Sigurd Tenningen; In Spe, Kunsthall Grenland, Porsgrunn (2014); Over bekken etter vann, Norsk skulpturbiennale, Vigeland-museet, Oslo (2013); Årsutstillingen Norske Kunsthåndverkere, Kunstindustrimuseet, Oslo (2013); Hatch, Bomuldsfabrikken, Arendal (2012); Tegning som ytring, Tegnebiennalen, Tegnerforbundet, Oslo (2012); Stereo. Not Mono. Østlandsutstillingen, Punkt Ø Galleri F 15, Moss (2012). I 2014 er Winge tildelt Statens arbeidsstipend for yngre nyetablerte kunstnere.

 

Hedvig Winges utstilling er støttet av er støttet av Statens Utstillingsstipend, Norsk Kulturråd, Billedkunstnernes Vederlagsfond og Akershus Fylkeskommune.