Thomas Falstad: De seneste funn

Thomas Falstad_Tyrants garden

Thomas Falstad, De seneste funn
Produsert i Lofoten i løpet av det siste året, består Thomas Falstads utstilling av skulpturer og en gruppe oljemalerier. Tittelen kan peke mot ideen om kunstnerisk virke som en form for arkeologi, hvor tilstedeværelse og lange økter med fysisk arbeide avdekker stadig nye mentale rom. Dette gjenspeiles i malingslagene som veksler mellom tykke opphopninger og utvaskede partier, figurative brokker og grumsete abstraksjoner. Metafysikken ligger som en underliggende impuls i hans billedverden. Verkene hans har ofte et urovekkende uttrykk, og er delvis basert på konkrete observasjoner, dels jobbet frem gjennom introspeksjon og lange materialprosesser.

Thomas Falstad er utdannet med BA fra Kingston University, London (1998–2001). Han er for tiden aktuell med separatutstillingen Polygon Window på Nordnorsk Kunstmuseum i Tromsø. Tidligere separatutstillinger er blant annet Scenic Solitude, Kristiansand Kunsthall, Kristiansand (2013); Lost Wanderer, The Boiler Room, Oslo (2012); Edge of Orion, NoPlace, Oslo (2012) og Laments, Tegnerforbundet, Oslo (2010). Falstad har deltatt på en rekke gruppe- og kollektivutstillinger, deriblant Crystallomancy, Control Room, Los Angeles (2012); Drawings, Rod Bianco Gallery, Oslo (2011); Norsk Skulpturbiennale, Vigelandsmuseet, Oslo (2011) og Tegnebiennalen, Kunstnernes Hus (2008). Falstad har mottatt flere stipender. I 2014 mottok han 2-årig arbeidsstipend fra Billedkunstnernes Vederlagsfond. Han står også bak flere offentlige utsmykninger, nå sist ved Bodø VGS.

Utstillingene er kuratert av Rikke G. Komissar og Tor Arne Samuelsen ved Akershus Kunstsenter.