Velkommen til boklansering: Lise Bjørne Linnert – Cruelty Has a Human Heart

Lise Bjørne Linnerts nye bok Cruelty Has a Human Heart slippes på Trafo kunsthall onsdag 8. oktober kl. 18–20. Velkommen!LiseBL

I anledning lanseringen arrangeres det en samtale mellom Lars Elton, Lars Fr H Svendsen og Lise Bjørne Linnert. 

22. juli 2011 begikk en ung norsk mann de grusomste handlinger. Vi responderte med rosetog, ord om kjærlighet og mer åpenhet. Etterhvert opplevde Linnert det som vi ble mest opptatt av egen snillhet og gode reaksjoner. Hvor ble det av sinnet, frustrasjonen, urettferdigheten? Hun klippet ut avisartikler, søkte i historisk materiale og fant mye stoff som utfordret selvbildet vårt. Det ledet henne til Lars Fr Svendsens bok Ondskapens filosofi og en forespørsel om han ville samarbeide om et kunstprosjekt: Cruelty Has a Human Heart.

Kjernen for Cruelty Has a Human Heart er 83 sitater, som med stor bredde og lang tidsramme, i en kakofoni av stemmer, kjente og ukjente – politikere, historikere, filosofer, mordere og torturister så vel som vanlige folk – setter ord og refleksjoner på ondskap. Publikum har blitt invitert til diskusjon om temaet i workshop, og 83 ulike hender – unge, eldre, kvinner og menn – har deretter skrevet og sydd sitatene på fargede lerretsbiter. De broderte lappene fyller til sammen en flate på 3 x 6 m.

Det innsamlede materialet har nå blitt til en bok der Linnert har samlet sitater, refleksjoner, samtaler og foto. Kritiker og journalist Lars Elton bidrar med intervjuet «Om menneskeligheten i det onde», og Lars Fr Svendsen har skrevet essayet «Ondskapens filosofi».

Verket vises for tiden i Trafo kunsthall, og i den anledning inviteres det til lansering onsdag 8. oktober kl. 18–20 i utstillingen. Gratis inngang og forfriskninger. Velkommen!

Arrangør: Lise Bjørne Linnert og Akershus Kunstsenter, i samarbeid med Trafo kunsthall.

Boka Cruelty Has a Human Heart gis ut på Grapefrukt forlag. Den er produsert med støtte fra Oslo Kommunes Kulturstipend 2014, Vederlagsfondets prosjektstøtte, Fritt Ord og Kulturrådet.

Verket ble første gang vist i utstillingen 1814 Revisited – The Past is Still Present. I perioden 20. september–19. oktober vises det i Trafo kunsthall, Asker, som del av utstillingen 1814 Revisited i Trafo kunsthall. Utstillingen utgjør årets Kunst på vandring-prosjekt og er et utdrag av Akershus Kunstsenters store satsning 1814 Revisited – The Past is Still Present, produsert i anledning Grunnlovsjubileet. Utstillingen er produsert av Akershus Kunstsenter med støtte fra Akershus fylkeskommune.