SISTE HELG: Dag Nordbrenden / Per Teljer

To separatutstillinger presenteres:

Dag Nordbrenden
Condominium 

Per Teljer
Mörker, bara mörker! 

Denne perioden viser Akershus Kunstsenter to utstillinger som på hver sin måte berører ruiner og kollaps, i så vel direkte som mer overført betydning. I første etasje vises Dag Nordbrendens nyeste prosjekt Condominium, og i andre etasje vises Per Teljers utstilling Mörker, bara mörker!, også denne bestående utelukkende av nye verk. Mens Dag Nordbrenden i stor grad konsentrerer seg om en spesifikk arkitektur der fraværet av mennesker synes påfallende, og der verkene bringer oss til skyggesiden av finanskrisen i Brasil, oppdager man at det i motsatt fall er nettopp mennesker og menneskelige relasjoner som står i fokus hos Per Teljer. I Teljers film Tess møter vi et par som opplever en kollaps i forholdet, og gjennom dialogbasert handling avdekkes  relasjonelle problemer. I møte med begge utstillingene kan man imidlertid oppleve en uro, ikke helt ulik den stillheten som ofte synes å prege stemningen etter at noe skjebnesvangert har skjedd. Utstillingene presenterer film, fotografi og tegning.

Dag Nordbrendens utstilling Condominium består hovedsakelig av fotografier fra et område nord-øst i Brasil. Tittelen henspiller på det latinske ordet for andelsleiligheter i større boligkomplekser, og peker i retning av det som er utgangspunktet for prosjektet.
Les mer om utstillingen her.

Per Teljer er en markant video- og filmkunstner som gjennom hele sitt kunstnerskap har vært opptatt av samfunnets mange sub-grupper, menneskelige relasjoner og kommunikasjon og identitet. Hans filmer preges av en dyster og ubestemmelig undertone, noe som forsterkes ytterligere av en gjennomført mørk estetikk.
Les mer om utstillingen her.

Utstillingene er kuratert av Rikke Komissar og Tor Arne Samuelsen.
Utstillingsperiode: 17. april–16. mai. 

 

Dag Nordbrenden, Condominium View.
Dag Nordbrenden, Condominium View.
Per Teljer, Hatchet, 2014. Kull og grafitt på papir.
Per Teljer, Hatchet, 2014. Kull og grafitt på papir.