Velkommen til seminar og opplesning: Utenforskap i kunst og litteratur

TrAP og Akershus Kunstsenter inviterer til kunst- og litteraturseminar med nye norsk-kurdiske stemmer i forbindelse med åpningen av nye utstillinger lørdag 7. nov. Velkommen!

Serhed Waledkhani
Serhed Waledkhani

I anledning nye utstillinger i Akershus Kunstsenter med verker av Serhed Waledkhani, Vegar Moen og Eirik Audunson Skar inviterer Akershus Kunstsenter og TrAP til seminar der vi vil vi diskutere utenforskap i kunst og litteratur.

Hvor: Akershus Kunstsenter
Når: lør. 7. nov kl. 15.30–17.00

Søskenparet Serhed Waledkhani og Gelawesh Waledkhani kommer opprinnelig fra Kurdistan. Det samme gjør Shwan Dler Qaradaki. Felles for de tre er at de alle arbeider med visuell kunst og knytter sine personlige historier inn i kunsten. For Hossein Heidary og Mahsa Nikan er situasjonen annerledes. De måtte flykte fra iransk Kurdistan på grunn av sin rolle som forfattere, og er i dag fribyforfattere i Norge. Hvordan virker denne situasjonen inn på dem som skribenter? Hva skriver de om i dag?

Vi inviterer til opplesninger, etterfulgt av samtale om kunst, poesi og litteratur som verktøy for å formidle erfaringer og historier. Samtalen ledes av Shwan Dler Quaradaki. I panelet sitter personer fra ulike land, ulike generasjoner og med helt ulik bakgrunn. De har alle kjent hvordan det er å være en minoritet i hjemlandet, og deretter en minoritet i Norge. Vi ser på hvordan de behandler tema som utenforskap og tilhørighet i sin kunst og i sine tekster.