Velkommen til åpning og konsert 12. mai!

Ala Younis
Ala Younis

Torsdag 12. mai inviterer vi til åpning av utstillingen Transcultural Flux og minikonsert med plateaktuelle Jan Ibro Khelil Trio!

Om Jan Ibro Khelil Trio:
Jan Ibro Khelil har siden han kom til Norge i 2010 som flyktning, vært opptatt av å ivareta den mangfoldige musikktradisjonen i Syria, som nå står i fare for å forsvinne etter krigens ødeleggelser. Khelil synger kurdiske folkesanger, både av eldre og nyere dato.
Trioen består av Jan Ibro Khelil (sang, tambur), Svein Westad (munnharpe) og Ali Dinipour (daf). De er i disse dager plateaktuelle, og dette er en unik mulighet til å se dem live!
Konsertstart ca kl. 20.

Om utstillingen:
Mer enn noe annet kan dagens samfunn sies å være i en tilstand av «transcultural flux», der våre nasjonale og kulturelle grenser utfordres. Utstillingen tar utgangspunkt i den menneskelige erfaring og den kulturelle situasjonen man over tid har sett utvikle seg over hele kloden. Gjennom ulike kunstneres verk blir vi med på refleksjonen omkring enkeltmenneskers håp, om nasjoners behov for sikkerhet, om overlevelse og økonomi, om tilhørighet og tilpasning, sårbarhet og skuffelse.
De deltakende kunstnerne deler alle en utforskende tilnærming til den globale verdens kulturelle virkelighet, og verkene utfordrer oss til å reflektere over hvordan vi ser verden og hvordan våre forestillinger igjen påvirker vår selvforståelse.

Kunstnere er Ala Younis (f. 1974), Nevin Aladag (f. 1972), Danica Dakić (f. 1962), og Adriana Bustos (f. 1965).

Transcultural Flux er kuratert av Malin Barth og er en co-produksjon mellom Transnational Arts Production (TrAP) og Stiftelsen 3,14. Utstillingen ble først vist i sin helhet i Bergen. Utstillingen i Akershus Kunstsenter viser et utvalg verker, satt sammen av Rikke Komissar.

Utstillingsperiode: 12.05–12.06