Åpning og sommerfest! / Opening and summer party!

Fredag 24. juni kl. 18–22 åpner vi utstillinger med Per Kristian Nygård og Trine Mauritz! Samtidig feirer vi 30 år, og det hele markeres med bakgårdsfest.

sommerfest

Du er herved invitert til:
– To fantastiske utstillinger
– Konsert med Fritidsordningen (Nils Olav Bøe, Tor Hvamen, m.fl.)
– Ansiktsmaling for barn
– Pilkast på ballonger
– Grilling og forfriskninger
– Bar utover kvelden (ta med kontanter)

Ta gjerne med en venn eller flere!

Om utstillingene:
To ulike kunstnere forenes i Akershus Kunstsenter denne sommeren, i et møte mellom materialitet og det monumentale.

TRINE MAURITZ jobber med store tekstile installasjoner, der fargede filtstrimler danner basen i arbeidene. Paletten er jordnær og arbeidene oppleves som sanselige. Mauritz vil i utstillingen presentere et nytt stedsspesifikt monumentalarbeide på rundt 5 meter, samt tre andre arbeider. I utstillingen får vi også oppleve en ny side av Mauritz sitt kunstnerskap, nemlig arbeider i stein. I dette arbeidet overføres ornamentikk og farger til et hardt materiale.

PER KRISTIAN NYGÅRD gjorde seg bemerket med sin store gresshaug inne i galleri Noplace sommeren 2014, og har siden den gang beveget seg over til installasjoner av leire og tre. I kunstsenteret vil han omforme så og si hele etasjen, og inviterer publikum inn i en installasjon der gulv, vegger og tak går opp i en helhetlig installasjon.

Utstillingen er kuratert av Tor Arne Samuelsen og Rikke Komissar.

***

On Friday the 24th of June at 6–10 pm we invite you to the openings of Per Kristian Nygård and Trine Mauritz! At the same time we celebrate our 30th anniversary, and the whole thing is celebrated with party in the backyard.

You are hereby invited to:
– Two amazing exhibitions
– Concert with the band Fritidsordningen (Nils Olav Bøe, Tor Hvamen, and more)
– Face-painting for children
– Dart on balloons
– Barbeque and refreshments
– There will also be a bar – bring cash!

Join us, and bring a friend or several!
About the exhibitions:

Two rather different artists are united in Akershus Kunstsenter this summer, in an encounter between monumentality and materiality.

TRINE MAURITZ works with large installations in textile, wherein hand-dyed strips of felt are the basis of the works. The palette is earthy, resulting in sensual pieces of art. In the exhibition Mauritz will present a new monumental work measuring around 5 metres, together with three other works. The exhibition also showcases a new side to Mauritz’ ouevre: A collage made from stone. Here ornament and colour are transferred to a hard material, in stark contrast to the soft felt.

PER KRISTIAN NYGÅRD made a name for himself when he installed and grew a massive hill of grass in the artist-run gallery Noplace during the summer 2014. Since then he has moved on to installations made from clay and wood. In Akershus Kunstsenter Nygård has spent two weeks hammering away at one massive site-specific installation in wood, building interventions in the space that affects how the viewers move and perceive the space.