Tobbe Malm i Oslo bussterminal

Tobbe Malm er smed og kunstner. Oppveksten i et lite gruvesamfunn i Bergslagen, Sverige har påvirket hans kunstnerskap, og både i historikk og materiale er jernmalmen hans drivkraft og inspirasjon. I sin utstilling som nå vises i Oslo bussterminal viser han skulpturer fra serien Opus Ferrum, som alle er støpt i jern. 

Om sine egne arbeider har han sagt: 

«Malmen blir til jern, som etterhvert blir til rust. Jernet strever etter å finne tilbake til sin opprinnelse, for å kunne oppstå på ny.»

Tobbe Malm (f. 1960) bosatt på Bærums Verk siden 2011. De siste årene har han mottatt diverse kulturpriser, og fått internasjonal oppmerksomhet. Malm har også gjort flere utsmykkingsoppdrag i Norge, Sverige og Tsjekkia.

Utstillingen vises i perioden 15. februar–15. mai 2017.
Utstillingen er produsert av Kunstvisitten, en avdeling ved Akershus Kunstsenter.

Malm02

Malm04