Intervju med Siri Hermansen i RB

Siri Hermansen er aktuell med utstilling i kunstsenteret. I helgen kunne vi lese intervju med henne i RB.

«Hun oppsøker steder folk flest ikke vil være i nærheten av for å lage kunst om menneskelig tilpasning. Til sitt nye prosjekt dro Siri Hermansen til den okkuperte Vestbredden.» Det kan vi lese i helgens intervju med Hermansen i Romerikes Blad.

– Jeg reiser til steder som har gjennomgått store omveltninger eller dype endringsprosesser som har påvirket globalt. Men jeg er mest opptatt av hvordan menneskene og naturen tilpasser seg og utvikler nye overlevelsesstrategier på steder som dette, sier Hermansen til RB.

Hennes nyeste prosjekt har sitt geografiske utgangspunkt Israel og den okkuperte Vestbredden, et område preget av en konflikt de fleste av oss tilsynelatende kjenner til.

– Konflikten er tilsynelatende endeløs. Det jeg lurte på var hvilke langsiktige konsekvenser dette har fått på vanlige israelere og palestinere. Som Darwin sier er det ikke de sterkeste, men de mest tilpasningsdyktige som overlever. Jeg ville vise hvordan menneskene der tilpasset seg katastrofen, og hva slags overlevelsesstrategier som oppstår på slike steder. Jeg ville utforske en annen side ved konflikten enn den mediene dekker, sier Hermansen til RB.

Prosjektet hennes Dreaming in the Stonebed Valley omfatter både film og fotografi, og 24. mars åpner utstillingen The Space Between Here and There, som vier en hel etasje til Hermansens arbeider.

FullSizeRender