Siri Hermansen i NRK P2

I torsdagens sending av Studio 2 fortalte Siri Hermansen om sitt nyeste prosjekt, Dreaming in the Stonebed Valley.I utstillingen The Space Between Here and There viser Siri Hermansen sitt nyeste prosjekt, Dreaming in the Stonebed Valley, som omfatter et videoverk og flere fotografier. Prosjektet tar utgangspunkt i Jerusalem Bird Observatory, etablert av israelske aktivister i protest mot okkupasjonspolitikken på Vestbredden. Deres tilnærming er at byggeaktiviteten i området fratar millioner av trekkfugler en mulighet til å hvile på sin ferd mellom Asia og Europa to ganger i året. Filmen gir også et innblikk i grensekontrollen mellom Betlehem og Jerusalem. For å unngå de lange morgenkøene ved kontrollen, har en gruppe palestinere bygget soveplasser av stein i en olivenlund på den israelske siden av grensen, noe som skaper bemerkelsesverdige endringer i naturen.

Hør sendingen og intervjuet med Hermansen her.