Tegneworkshop i asylmottak

Akershus Kunstsenters mangfoldskoordinator Gelawesh Waledkhani har de siste månedene arrangert workshoper for barn i asylmottak. Nå er prosjektet ved Bjørnebekk asylmottak gjennomført og avsluttet, og det er en lett trist Waledkhani som takker for seg i denne omgang.

– Det har vært en utrolig givende erfaring! Virkelig meningsfylt og viktig, sier hun.

Mens noen av barna og deres familier har fått innvilget opphold og kun venter på bosted, er det andre familier som enda ikke har fått svar på sin søknad om opphold. Waledkhani påpeker at dette er en krevende situasjon for barna, og hun er overbevist om at det lille kreative avbrekket har gjort noe med dem alle.

Bjørnebekk asylmottak skal nå legges ned og flyttes, og situasjonen for alle som bor der er usikker. Det var derfor stor glede med aktiviteter organisert utenfra og spesielt rettet mot barna. I løpet av fem kvelder ble det arrangert tegneworkshop, de broderte og tegnet med tråd, slik Gelawesh gjør i egne arbeider. En av workshopene dreide seg også om å lage egne kunstbøker, noe som var svært populært. Første samling var rett før 17. mai, og stemningen var på topp med sang, hurrarop og flaggtegninger. Siden Gelawesh selv snakker både kurdisk og persisk, var heller ikke kommunikasjonen noe problem. 

– Dette har vært moro å jobbe med! Jeg håper kunstsenteret får midler til liknende prosjekt også neste år, avslutter Gelawesh Waledkhani.

Akershus Kunstsenter takker UDI for støtte til workshopene.

Se bilder fra workshopene under.