Les om den meksikanske kunstscenen i Samtiden

I en tidligere utgave av tidsskriftet Samtiden (nr. 1/2017) skriver Sofia Mariscal og Carlos Gonzalez om samtidskunstscenen i Mexico. Les den her for et innblikk i konteksten som Luis Felipe Ortega og Daniela Libertad arbeider ut fra. 

«Vi vil ta for oss samtidskunstscenen i Mexico, som springer ut av og utvikles i kontinuerlig dialog mellom meksikanske og utenlandske kunstnere. Meksikanere har tatt spranget ut på den internasjonale kunstscenen ved å tilegne seg og eksperimentere med det estetiske og konseptuelle språket i mainstream- kunsten; utlendinger har funnet temaer i Mexico, i landets sosiokulturelle, politiske, økonomiske og historiske særegenheter, som de har smidd konsepter og diskurser ut av. Samtidskunsten i Mexico ytrer seg derfor som en sammensmeltning av den internasjonale mainstreamen og den lokale kunstscenen, som nesten alltid betraktes som perifer. Det dreier seg om dialoger som aldri avsluttes, og som i dag skiller seg ut og får gehør på de viktigste internasjonale arenaene for samtidskunst.»

Det skriver Sofia Mariscal og Carlos Gonzalez i artikkelen. Les den her: Samtiden_Mexico.

Sofia Mariscal er kunsthistoriker og kurator, bosatt i Mexico City. I 2012 grunnla hun Iniciativa curatorial MARSO i Mexico City, som kombinerer galleri, verksted og kunstnerresidenser. Hun står bak en rekke utstillinger viet meksikansk samtidskunst, inkludert utstillingen Body / Action / Object: Luis Felipe Ortega & Daniela Libertad som vi viser denne sommeren.

Carlos Gonzalez er statsviter og kulturantropolog, og har undervist i kunsthistorie ved Universitetet i Mexico City. Han er for øyeblikket tilknyttet Museo del Palacio de Bellas Artes som kunstnerisk og vitenskapelig rådgiver.