SISTE UKE: Flagget følger flesket

Flagget følger flesket
– ANNEX m/gjestekunstner Rolf Groven

Med den politiske utstillingen Flagget følger flesket sparker Akershus Kunstsenter i gang årets høstsesong. Med denne utstillingen hopper vi også rett inn i Stortingsvalget 2017.

Bak utstillingen står kunstnergruppen ANNEX, bestående av kunstnerne Mona Bentzen, Kjersti G. Andvig, Marie Skeie og Solveig Syversen. Gruppen ble stiftet sommeren 2015 som et resultat av en felles interesse for ulike aspekter ved norsk migrasjons- og asylpolitikk. Selv uttaler de at et mål er å skape debatt og engasjement rundt viktige samfunnsmessige veivalg gjennom tradisjonelle og utradisjonelle kunstuttrykk.

Denne visjonen kommer tydelig til syne i utstillingen, der publikum blant annet inviteres til å overvære restene av et etegilde med politisk debatt som lydkulisse, iscenesatt med en ramme av norsk kulturhistorie. ANNEX har også invitert maleren Rolf Groven til å vise sitt kjente verk Fri flyt fra 1992. Men der Groven på sin side malte kjente maktpersoner rundt sitt bord, har kunstnerne i ANNEX invitert representanter fra den yngre garde til å diskutere samtidens store politiske spørsmål.

Andre verk i utstillingen omhandler norsk våpenproduksjon og bistandspolitikk, mens publikum i et rom inviteres på en kopp slush, som kan nytes i en behagelig fluktstol til utsikten av oljefondets svimlende størrelse. Det hele kan virke svært så behagelig, særlig hvis man er norsk statsborger.

Utstillingsperiode: 18. august – 17. september.

Utstillingen er kuratert av ANNEX, og den er realisert med støtte fra Fritt Ord, Norsk kulturråd, Vederlagsfondet, KORO, BKH’ produksjonsstipend/Akershus Kunstsenter, Bård og Kajas fond for gode formål, Audioguide AS, Hardanger Bestikk, Reins Kloster AS, Haust Hardanger, Flaggfabrikken AS, Porsgrund Porselænsfabrik AS, AS Hadeland Glassverk og Best Western Fagerborg Hotell.