Setsuko Kurioka

Setsuko Kurioka viser ny utstilling i Fylkeskantinen i Akershus fylkeskommune.

Setsukoa Kurioka arbeider primært med tegning, men et ønske om å utfordre begrepet og søke etter andre metoder har ledet henne til nål og tråd som tegneredskaper. Inspirert av japansk syteknikk arbeider Kurioka med abstrakte arbeider der motivene gjerne består av geometriske mønstre eller repetisjoner, presist utført i nål og tråd. Teknikken har hun med seg fra studietiden i Japan.

– Jeg ble veldig imponert av å se hvordan syerskene brukte nålen når de sydde kimonoer. Enkel rett søm er en grunnleggende teknikk. Det er ikke en millimeter forskjell mellom hvert enkelt sting. Denne teknikken kalles «needle-handling». Man må mestre dette før man begynner å sy kimonoer, sier Kurioka.

 

Utstillingen er produsert og kuratert av Kunstvisitten, en avdeling ved Akershus Kunstsenter.

Setsuko05

Setsuko04