Lene Tori Obel Bugge: Sammenstillinger

I Oslo bussterminal viser Lene Tori Obel Bugge utstillingen Sammenstillinger, bestående av serier med tripoder satt sammen til skulpturelle verk.

En tripodene er en type beholder med tre bein, og disse er dreiet og modellert i porselensleire, som deretter er skåret og risset i. Tripodene er arrangert gruppevis i installasjoner, og fellesnevner for hver gruppe er glasurfargen og teakbordene de står på. Bruken av settebord i teak kan åpne for assosiasjoner til pynting av hjemmet på 60-tallet og gode barndomsminner for mange.

I seg selv framstår som vesener, animerte nesten, med sine egne personlige uttrykk. Hver enkelt tripode er unik og ulik alle de andre, men felles farge – også med underlaget i to av installasjonene – toner ned forskjellene. Ikke helt ulikt hvordan man som menneske søker tilhørighet og kan kjenne på et ønske om å ville passe inn.