RB skriver om Francisco Diaz’ prosjekt

I Voldgata 5 oppføres det nå et monumentalmaleri av Francisco Diaz, og RB har fulgt prosessen. I forbindelse med sommerutstillinge Klorofyll og kapital inviterte vi den argentiske arkitekten og kunstneren Francisco Diaz til å oppføre et monumentalt veggmaleri i Voldgata 5 i Lillestrøm. Nå er han på plass med assistent Martin Dymensztein, og i full gang med arbeidet. Romerikes blad tok turen for å følge deler av prosessen.

– Jeg har lenge hatt lyst til å jobbe med Francisco og drømmen var å få ham til Lillestrøm, men vi måtte rett tidspunkt, prosjektet måtte stemme med en utstilling, og ikke minst trengte vi penger for å kunne invitere ham. Heldigvis sa Skedsmo kommune ja til å støtte prosjektet. Vi var kjempeheldige som fikk han hit, sier Rikke Komissar til RB.

Selv trekker Diaz en parallell mellom kunst i offentlig rom og ugress – som jo egentlig kan pynte opp i en ellers grå by:
– I alle byer kan man se ugress som presse seg opp og vokser steder man aldri hadde forventet. De små plantene dukker opp der ingen forventer det, og det samme gjør veggene mine, sier han til RB.

Veggmaleriet skal stå ferdig 31. mai, og utstillingen Klorofyll og kapital åpner samme dag.