Ledig stilling: Leder for Kunstvisitten

Vi søker etter avdelingsleder for Kunstvisitten ved Akershus Kunstsenter f.o.m. januar 2019 (fast, 50%).

Avdelingsleder for Kunstvisitten går av med alderspensjon, og vi søker hennes etterfølger. Kunstvisitten er en avdeling ved Akershus Kunstsenter som jobber mot helse- og sosialinstitusjoner i Akershus, med utstillinger, formidlinger og kunstkurs, alt tilrettelagt for brukerne av institusjonene.

Stillingen er fast 50%, og leder har ansvar for avdelingens samlede aktivitet, med fokus på kunstfaglig innhold (kuratering av utstillinger) og formidlingsopplegg (tekster, kunstkurs, og oppfølging av formidlere).

Leder har ansvaret for all logistikk og oppfølging av transport, og ikke minst ansvar for avdelingens budsjett. Leder rapporterer til direktør, og inngår i kunstsenterets fagstab.

Leder for Kunstvisitten må ha gode kommunikasjonsevner, både skriftlig og muntlig, og like å formidle kunst til et mangfoldig publikum. Du må være ryddig og strukturert, praktisk anlagt og kunne ta i et tak der det trengs. Kunst og psykisk helse står sentralt i stillingen og søkere må ha en særegen interesse og forståelse for dette feltet, samt kunne lede og inspirere andre. Gode samarbeidsevner vektlegges, likedan det å ville utvikle avdelingen i tråd med fylkets og kunstsenterets mål.

Søkere må ha:

  • Relevant kunstfaglig utdannelse, praktisk og/eller teoretisk
  • Førerkort og egen bil (må påregne en del kjøring til institusjoner mot bilgodtgjørelse)
  • Erfaring fra kunstformidling

Søknadsfrist 20. august 2018
Tiltredelse 7. januar 2019
Lønn etter avtale

Søknad med CV mailes til dagligleder@akershuskunstsenter.no – merk søknaden «Søknad Kunstvisitten». For informasjon, kontakt direktør Rikke Komissar på tlf. 64 84 34 44.