Subjekt skriver om Brave New World?

Subjekt har besøkt utstillingen Brave New World?. Les hva kritikeren mener om utstillingen her. 

«Brave New World? på Akershus Kunstsenter stiller ikke nye spørsmål om baksiden ved teknologiske nyvinninger, men innholdet er ikke mindre fryktinngytende av den grunn.» Slik begynner Una Mathiesen Gjerde sin anmeldelse av utstillingen som for tiden vises på kunstsenteret.

Gjerde skriver videre at «utstillingen […] kommer med en rekke bud på hva fremtiden vil bringe. Noen av verkene i gruppeutstillingen er å forstå som konstruktive, men en overvekt av dem presenterer dystopiske scenarioer hvor mennesket fullstendig har bukket under for teknologiens bakside.»

«Som helhet tematiserer «Brave New World?» menneskehetens fremtid, og det ser heller dystert ut, skal vi tro utstillingens kunstnere. Verkenes mange direkte og indirekte referanser til Science Fictions verden, peker på hvordan vi kanskje er nærmere våre egenkonstruerte dystopier enn vi selv vil tro,» avslutter Mathiesen Gjerde.

Les saken i sin helhet her