Morgenbladet skriver om Helle Siljeholms utstilling

Morgenbladet har besøkt Helle Siljeholms utstilling The Richest Man in Gaza – Landscape Performances. Les hva kritikeren skriver her. 

«I Helle Siljeholms utstilling på Akershus kunstsenter er det samtalen hun fører med en mann hun møtte på et kunstnerisk produksjonsopphold i den palestinske byen Ramallah på Vestbredden, som utgjør utstillingens kraftsentrum. Samtalen er hverken eksplisitt eller sensasjonell, den skildrer bare noe av dagliglivet til Gazas rikeste mann.» Slik begynner Aleksi Mannila sin anmeldelse, som fortsetter i en svært positiv omtale av utstillingen.

«Siljeholms installasjon på Akershus kunstsenter går over tre rom og er helhetlig svært vellykket, med sandsekker som henger i kjøtt-kroker fra taket og som av og til blåser ut sand med kraften fra flere tidsinnstilte luftkompressorer. Det hele er vakkert og brutalt, som Gaza er, ifølge byens rikeste mann.»

Les anmeldelsen i sin helhet her. (for abonnenter)