Fra objekt til subjekt – et eksperiment

Vi utvider kunstbutikken vår, og i ti dager vil den bre seg utover hele første etasje i kunstsenteret.

Gjennom utstillingen ønsker vi å reflektere over hvordan vi betrakter en gjenstand ut fra kontekst.

Hvordan oppleves kunsthåndverk utstilt og vist i en butikk, versus i en utstillingsal? Ser vi annerledes på en kopp eller vase når den blir plassert på en sokkel, fremfor i en butikkhylle? Hvilke mekanismer ligger bak vår hang til å kategorisere, og hvordan påvirker det vår betraktning av gjenstandene?

I dette eksperimentet trekker vi kunstnere fra butikken ut i kunstsalen, og inkluderer flere kunstnere.

Kunstnere:
ac design, barnigjen, Victoria Berge, Silje Bergsvik, Kristine Bjaadal, Anja Borgersrud, FUS design, HAiKw/ Toril Johannessen, Hanne Haukom, Håkki, Maria Jonsson, Katrine Kalleklev, Ellen Kjærgaard, Anette Krogstad, Elisabeth von Krogh, Ellen Larsson, Anne Léger, Angélica León, Aron Li, Torun Katarina Linge, Kjersti Lunde, luun, Trine Midtsund, MIJO design, Anne Ka Munkejord, Sara Warholm Munthe, Kari Mølstad, Michiko Takahashi Nilsen, Sally Nossen, Karen Pederstad, Janne Rennemo, Rælingen Aktivitetssenter, Ella Heidi Sand, Kirsten Selmer, Sisyfos Minigolfklubb, Sara Skotte, Anne-Karine Solgaard, Hedvig Sommerfeldt, Anna Talbot, Kjersti Teigen, Ellen Heiberg Thomsen, Tokyo Twins, Janniche Tørlen, Magnus Vanebo, Ragnhild Wik, ZN Design, Christine Bragvin Aaleskjær.

Alle arbeider er for salg, og kan utleveres etter endt utstilling.

Visningsperiode: 15.–26. mai 2019