Elise Storsveen innkjøpt

Verket Strukturer (2019) som for tiden vises i Akershus Kunstsenter er innkjøpt!

Innkjøpsfondet for norsk kunsthåndverk besøkte i dag utstillingen til Elise Storsveen. Utstillingen viser flere nye verk, og det er med glede vi kan fortelle at det største verket ble kjøpt inn til Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum. Strukturer måler hele ni meter, og er laget i tekstil og applikasjon.

Utstillingen har tittelen BYGGE, som kan referere til det å legge noe lag på lag, for deretter å hente frem et motiv, eller peke mot det å bygge et hus, et samfunn eller et liv –– og som er fremtredende i det innkjøpte verket også, der vi blant annet kan se stiliserte figurer som tilsynelatende bygger noe. I Storsveens kunstnerskap er det lett å finne en fascinasjon for det levde livet og for håndverket som en verdifull handling. Applikasjon er hovedteknikken i de monumentale arbeidene, og uttrykksmessig bærer de i seg referanser til både modernismens mer grafiske uttrykk og 70-tallets antydende og figurative former. Gjennomgående i Storsveens verk er ofte også geometri og abstraherte menneskeskikkelser, hender og hus om hverandre, i tillegg til gjenbruk av materialer kan peke mot tid som fenomen, og strukturer som binder oss sammen på tvers av generasjoner og geografi.

Elise Storsveen (f. 1969) bor og arbeider i Oslo, og jobber hovedsakelig med collage og tekstil. Hun er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole (1988-92) og ved Statens kunstakademi (1992-96). Hun har hatt en rekke utstillinger, deriblant på Kunstnernes Hus, Kunstnerforbundet, SOFT galleri, Galleri 0047 og Fotogalleriet, og deltatt i gruppeutstillinger på blant annet Nasjonalmuseet i Oslo, KODE, Bergen Kunsthall og Kunsthall Oslo. Storsveen er kjent for fanzinen Album med Eline Mugaas, som har blitt presentert på MoMA i New York, Kunsthalle Zürich og New Y ork Art Book Fair. Hun står også bak en rekke offentlige utsmykkingsoppdrag, deriblant ved Ila Landsfengsel, St. Olavs Hospital i Trondheim, Litteraturhuset i Oslo og Arkitekthøyskolen. Storsveen har i tillegg kuratert flere utstillinger, blant annet den legendariske Hold stenhårdt fast på greia di sammen med Eline Mugaas og Kunsthall Oslo i 2013. Storsveen er aktuell med prosjekt på Munch-museet og skal ha utstillinger ved Henie Onstad Kunstsenter, Kunstbanken på Hamar og Kunsthall Oslo i 2020. Akershus Kunstsenters utstilling presenterer nye arbeider.

Elise Storsveen, Strukturer, 2019. Foto: Istvan Virag