Morgenbladet skriver om Elise Storsveens utstilling

I Morgenbladet kunne man i sommer lese anmeldelse av utstillingen ‘BYGGE’ til Elise Storsveen.

Kritiker Oda Bhar skriver fint og innsiktsfullt om utstillingen til Elise Storsveen, og gjør seg flere interessante refleksjoner i møte med arbeidene.

«Elise Storsveens tekstilverk er monumentale nikk til kunsthistorien», begynner Bhar, før hun fortsetter: «For den som er interessert i kunsthistorie finnes mange ledetråder hos Storsveen. Hun legger gjerne inn pekere til ulike epoker og retninger, gjerne i ett og samme verk. På Lillestrøm står figurer med skarpe kanter mot svart eller hvit bakgrunn, og minner om 1950/60-tallets amerikanske popkunst eller hard edge-maleri. Samtidig kan det finnes samtidsreferanser til, som joggesko og treningsbukser, noe som gir inntrykk av en munter retromodernisme.»

Avslutningsvis påpeker Bhar at det i utstillingen er «[…] mange smarte ideer å glede seg over. At overetasjen er fylt av rariteter og malerier fra arkivet til den allsidige kunstneren og samleren Guttorm Guttormsgaard, gjør at Elise Storsveens rene og klare monumentale bildespråk kommer enda bedre til sin rett.»

Anmeldelsen kan leses i sin helhet her (abonnenter)