Startup Migrants / Grenseløse gründere

Velkommen til bokpresentasjon og samtale om gründervirksomhet torsdag 5. september kl. 09.30–11.30! 

I Sverige står bedrifter startet av innvandrere bak nesten 10 prosent av jobbene i privat sektor. Hva kan Norge lære av Sverige, og hva tjener vi på et mangfoldig næringsliv? Svaret kan finnes i Lillestrøm.

Norge har behov for gründere som snakker flere språk og med et alternativt og internasjonalt nettverk. Når personer med ulike personligheter, nasjonaliteter, alder og erfaring samles, er det større sjanse til å finne frem til nye produkter og tjenester. I Norge er imidlertid ikke kommunene dyktige nok til å stimulere driftige innvandrere, til tross for at innvandrerdrevne bedrifter i flere av våre naboland er jobbskapingsmotorer.

Hvordan gå frem hvis du har et konsept du vil realisere, men ikke kjenner det norske systemet? Kom til «Startup Migrants» og bli inspirert!

Maria Amelie og Nicolai Strøm-Olsen har over flere år jobbet med prosjektet Startup Migrants, og gjort seg en rekke interessante erfaringer. Dette har resultert i boken ‘Startup Migrants’, som nylig har kommet på norsk under tittelen ‘Grenseløse gründere’. Kom, og hør dem fortelle om fordelene ved et flerkulturelt næringsliv!

Foredraget er gratis og åpent for alle interesserte.
Norasonde har reservert 25 plasser, men vi har plass til flere interesserte! Begrenset antall plasser – førstemann til mølla! Eller reserver din stol på epost koordinator@akershuskunstsenter.no

Arrangementet er del av utstillingen My Dream – Our Common Future? som vises i Akershus Kunstsenter i perioden 17.08–22.09.