Vel blåst program

I forbindelse med utstillingen My Dream – Our Common Future? inviterte Akershus Kunstsenter til et bredt program av ulike arrangementer. Se bilder her. Utstillingen My Dream – Our Common Future? sammenfalt med lokalvalget, noe vi ønsket å aktualisere. I tillegg ønsket vi å benytte utstillingen som rom for gode samtaler over ulike aktiviteter. I samarbeid med Skedsmo kommune v/ Nina Langfeldt utviklet vi derfor et omfattende program, med en rekke forskjellige poster.

Det var «drømmeappeller på plassen foran kunstsenteret, der lokale politikere og aktivister ble utfordret til å gi sin drømmetale. Deltakere var Jørgen Vik (AP), Boye Bjerkholt (V), Eline Stangeland (MdG) og Simon Stranger (forfatter). I «Det grønne rommet», formidlingsrommet som er del av utstillingen, ble det arrangert sjakkspilling, interessemøter om dyrking på verandaen, strikking og broderi på vadmel. Forfatter og samfunnsdebattant Bjørn Stærk hadde et særdeles interessant foredrag om ytringsfrihet, ytringsliberalisme og no-platforming, mens Aon Raza Naqvi, redaktør for boken Third Culture Kids, innledet et dialogmøte om det å vokse opp i skvis mellom foreldrenes og den norske kulturen, noe som vi opplevde som veldig vellykket. Nicolai Strøm-Olsen og Maria Amelie presenterte den nye boken Grenseløse gründere, og ga et interessant foredrag til tilhørerne om hvordan innvandrere kan starte egen bedrift. Her samarbeidet vi med Norasonde, og blant tilhørerne var en stor del innvandrere i norskopplæringsprogrammet til Norasonde. Sist inviterte kunstner Gelawesh Waledkhani til workshop og omvisning i utstillingen over to dager, der både menn og kvinner deltok.