Årets visningsrom 2019!

Akershus Kunstsenter er nominert til Subjektprisen 2019, i kategorien «Årets visningsrom»!

Tidligere denne uken offentliggjorde Subjekt nominasjonene til Subjektprisen 2019, og det er med glede vi leste at Akershus Kunstsenter er nominert i kategorien «Årets visningsrom»!

I begrunnelsen skriver Subjekt blant annet at «Akershus kunstsenter har vist oss at det så absolutt nytter å løfte blikket utenfor Oslos kjerne. Det sjarmerende, gamle lokalet, som ligger noen steinkast unna Lillestrøm stasjon, har gjennom året hatt en rekke interessante utstillinger som har mottatt strålende kritikker. Særlig skal de ha for deres satsing på formidling, og da ikke bare i form av omvisning og workshops, men også ved å bruke uterommet som en forlengelse av utstillinger. Dette så vi blant annet i utstillingen «Truth is Flexible», som spredte seg over flere deler av byen. Her viser de en vilje til utfordre utstillingsformatet, samtidig som de sikter på å tiltrekke seg et bredere publikum. De har en pragmatisk holdning til sin egeninntjening, og lager utstillinger med spons fra både offentlige og private givere. På et samlet sett generøst budsjett, lager de store kunstopplevelser.»

Det er utrolig hyggelig at vårt program, med utstillinger og omfattende aktivitet ved siden av, legges merke til og anerkjennes, og vi setter stor pris på nominasjonen.

– Nominasjonen er en stor ære og ufattelig motiverende til videre arbeid, sier en glad direktør Rikke Komissar.

Akershus Kunstsenter er blant fem nominerte, der de andre er Munchmuseet,  Galleri LNM, Kunstnerforbundet og Norsk Billedhoggerforening.

I kategorien «Årets kunstner» er både Sigve Knutson og Ramona Salo nominerte. Begge to stilte ut her forrige måned, og det er gledelig at to unge og særdeles interessante kunstnere som disse to, løftes frem med nominasjonene.

Det er opp til publikum hvem som vinner i de ulike kategoriene, og man stemmer på sin favoritt her. Man må stemme innen 10. desember, og prisen deles ut tirsdag 17. desember i Røverstaden.