Anmeldelse av STOP. REWIND. PLAY.

Tidsskriftet Kunsthåndverk har anmeldt utstillingen STOP. REWIND. PLAY.!

«Kan kunsten greie det verken forskningsrapporter eller demonstrasjoner har maktet? […] Hva nytter det egentlig å formulere disse spørsmålene kunstnerisk? Har kunsten noen mulighet til å klare det verken forskningsrapporter, kronikker, demonstrasjoner eller skolestreiker synes å makte: Å få beslutningstakerne til å handle? Eller å få forbrukerne til å bremse kjøpefesten? Hva skal kunsten kunne bidra med her? Og er dette problemstillinger som egentlig er egnet for kunstnerisk behandling?Nettopp slike spørsmål er det jeg tygger på mens jeg går av toget på Lillestrøm stasjon for å besøke den lille, store institusjonen Akershus kunstsenter. Utstillingen «Stop. Rewind. Play» «…oppfordrer oss alle til å stoppe opp…» står det i pressemeldingen, «…og forsøke å finne nye veier inn i fremtiden.» Det er ingen liten ambisjon, og fallhøyden er selvfølgelig tilsvarende stor. Men jeg liker høye ambisjoner. Jeg liker institusjoner som tør å kaste seg ut på dypt vann.»

Slik begynner kunstkritiker Mona Pahle Bjerke sin anmeldelse av utstillingen STOP. REWIND. PLAY. 

På en innsiktsfull måte går Bjerke inn i de ulike kunstnernes prosjekter, og ser dem i lys av tematikken, før hun avslutter med følgende: «Selv om utstilling har et noe dystert fokus, er det en vakker og løftende opplevelse. Ikke fordi den egentlig gir meg noe svar på om kunsten virkelig kan skape endring, men fordi enhver streben er bærer av et håp.»

Les anmeldelsen i sin helhet her.