[AVLYST] Kvinner i kunsthistorien

Hvem var de, og hvorfor har vi ikke hørt om dem? Velkommen til foredrag om kvinner i kunsthistorien 24. mars!

Tid og sted: tirsdag 24. mars kl. 18.30–20.30, Akershus Kunstsenter

I forbindelse med utstillingene til Inge Ås og Lilja Ingolfsdottir inviterer til  foredrag med Pierre Lionel Matte, der han vil ta for seg temaet «kvinner i kunsthistorien». Vi gleder oss til en spennende og lærerrik kveld!

Vi vil blant annet høre om situasjonen for kvinnelige kunstnerne til ulike tider, fra ca 1400-1900, og hva slags holdninger, lover og tradisjoner som enten ga dem mulighet til å arbeide profesjonelt, eller som begrenset deres muligheter til både å arbeide og bli husket i kunsthistorien. Både kjente og mindre kjente kunstnere vil trekkes frem, og sett i lys av blant annet filosofiske, juridiske og økonomiske forhold.

Gratis deltakelse, enkel servering.