NRK P2 anmelder utstillingene til Ås og Ingolfsdottir

Kunstkritiker i NRK P2 Mona Pahle Bjerke har besøkt utstillingene til Inge Ås og Lilja Ingolfsdottir. Les og hør hva hun mente her. 

Studio 2 i NRK P2 brakte i går anmeldelse av utstillingene til Inge Ås og Lilja Ingolfsdottir, og det er en engasjert kritiker Mona Pahle Bjerke som tar lytterne med gjennom utstillingene.

«Det er flott å se at SFINXA var opptatt av kvinnespørsmål generelt. Her blir vi invitert inn i en viktig del av kvinnehistorien», sier Pahle Bjerke om utstillingen til Inge Ås.

Om utstillingen til Lilja Ingolfsdottir, og spesielt filmen Show me your original face at det er en «enkel idé, men en sterk og gripende film.» Om kortfilmene Glow og Shine fremhever hvordan de gjør bruk av reklamespråket, og hvordan filmene gjør oss «bevisste på  hvilke midler som tas i bruk for å selge et skjønnhetsbilde som tærer på mange kvinners selvfølelse.»

I følge Pahle Bjerke er dette to utstillinger vel verd å få med seg, om enn av ulike grunner: «Inge Ås sin fordi det er en spennende flik av feministisk historie vi møter», og Lilja Ingolfsdottir sin «fordi den byr på en interessant og tankevekkende opplevelse.»

Hør sendingen og anmeldelsen i sin helhet her.