DIGITAL FORMIDLING: Glow og Shine av Lilja Ingolfsdottir

Se filmene Glow og Shine, som er del av Lilja Ingolfsdottirs utstilling. 

Beveger vi oss videre innover i utstillingen til Lilja Ingolfsdottir, finner vi filmene Shine og Glow. Kortfilmene på drøye 45 sekunder hver seg er hentet fra filmserien Handlefri (Not Worth It), som Ingolfsdottir laget sammen med kunstner Sara Eliassen. I likhet med resten av filmene i serien, er også Shine og Glow utformet som «antireklame», men med humoristiske undertoner og en egen «twist» i budskapet. På den måten utforsker kunstnerne reklamefilmens påvirkende og forførende formspråk, og de virkemidlene som brukes for å trigge kjøpelysten hos forbrukerne. Vi kjenner alle igjen reklamen og dens typiske språk. Vi vet så alt for godt at den er bearbeidet og falsk, og at det er manipulerte bilder vi ser på. Vi vet også godt at produktene det reklameres for ikke gjør oss lykkelige. Hvorfor lar vi oss da påvirke? 

Glow & Shine, 2005, begge produsert i samarbeid med Sara Eliassen. Filmen er nå fjernet da utstillingsperioden er avsluttet.