DIGITAL FORMIDLING: Inge Ås om Hyrdebrevaksjonen

Hør kunstner og aktivist Inge Ås fortelle om Hyrdebrevaksjonen som skjedde i 1978 i forbindelse med abortkampen!

Den norske kirke forsøkte å påvirke lovforslaget om selvbestemt abort i 1978 ved å skrive et rundskriv (hyrdebrev) fra biskopen, som ble sendt til bispedømmets prester og menigheter. I hyrdebrevet kunne en lese at loven om fri abort var i strid med Guds ord. Brevet ble lest opp i alle landets kirker under en gudstjeneste. Samtidig hadde en gruppe aktivister fra Lesbisk Bevegelse, Nyfeministene og Brød & Roser, samt noen uorga­niserte personer blitt enige om å gå til aksjon i Ullern kirke. Blant aksjonistene var blant andre Inge Ås.

I videoen som du kan se på YouTube, forteller Inge Ås om Hyrdebrevaksjonen.

Du kan også lese mer om aksjonen her, og se en dokumentar om aksjonen her.