Anmeldelse i Dagsavisen

Kritiker i Dagsavisen, Lars Elton, har besøkt utstillingen Tro, håp og kjærlighet?, og gjort seg noen refleksjoner omkring denne. Elton innleder med noen refleksjoner omkring koronakrisen som har påvirket alle den siste tiden, og fortsetter:

«Koronainnledningen skyldes at jeg gjennom de disse ukene i relativ isolasjon har tenkt på dem som har en religion å tro på. Har troen vært hjelp til å takle krisen? Og hvis vi trekker det litt videre: Er det nødvendigvis av det gode å tro på sterkt på noe? Hva hvis troen overskygger alt annet?»

Elton spør seg hva troen betyr for mennesket, men også hva skal vi egentlig tro på: «Menneskets behov for å tro på noe som er større enn dem selv er så dominerende at vi ofte ikke stiller med sterk nok kritisk sans.»

Anmeldelsen kan leses i sin helhet på Dagsavisens nettsider (for abonnenter).