Anmeldelse i Subjekt

«Hva er vel bedre egnet, enn nettopp kunsten, til å utforske det overmenneskelige? Totalt er det sju kunstnere representert, og vi blir introdusert for et miniunivers med ulike synspunkter på tro og menneskelig overbevisning. Inntrykkene er mildt sagt mange, og til tider føler man seg mer forvirret enn opplyst. Ingen har dog lovet å gi svar. Kunstsenteret i kjent stil tatt i bruk ekstra rom utenfor sitt eget, denne gangen et kirkerom, noe som gir utstillingen noe skarpt, kuratorisk, midt oppi alt det kaotiske.»

Slik begynner Subjekt sin kritiker Marie Saxeide sin anmeldelse av utstillingen Tro, håp og kjærlighet?. Etter først å ha tatt en runde i utstillingens del i kunstsenteret, løfter Saxeide frem noen av kunstnerne som presenteres i Lillestrøm kirke:

«Det er forfriskende å skifte miljø etter mye åndelig overbevisning inne på kunstsenteret. Utstillingen fortsetter i Kirketårnet i Lillestrøm kirke, som også bekrefter den røde tråden rundt tro og åndelighet. […] Det er gledelig å se at kirkerommet åpner opp og tar imot kunsten som også kan være kritisk til nettopp det et slikt rom står for. Samtidig vinner kunstsenteret på å bruke kirkerommet som formidlingsverktøy.»

Les anmeldelsen i sin helhet her.