Med sommerutstillingen BONANZAZA – Exit Akershus Kunstsenter! avrunder vi perioden i Storgata 4 før flytting til nytt bygg, men hvordan oppsummerer man 22 år med tilhold i den gamle lærerboligen? Mange tusen kunstnere har hatt utstilling i disse lokalene.

Det som begynte med en vill idé om å vise alle kunstnere som har stilt ut i dette huset, har blitt avgrenset til et utvalg kunstnere fra de siste ti årene.

Utstillingen samler et bredt utvalg arbeider fra Akershus Kunstsenters historie, og representerer noen av de mange kunstnerne, uttrykk og konsepter som vi har presentert gjennom årene. Det er kurator Monica Holmen som har fått utfordringen med å sette sammen avslutningsutstillingen, og utvalget gjenspeiler således hennes eget minne. Konseptet for utstillingen og utvalget kan slik sett betraktes som en reise bakover i tid, der kunstsenteret gjenviser arbeider eller kunstnere som alle har en ting til felles: De er alle en del av vår utstillingshistorie.

Arbeidene er så langt det lar seg gjøre plassert på samme sted som de opprinnelig var vist: Samme etasje og samme rom – i noen tilfeller også samme vegg. Slik knyttes en utstilling som på overflaten kan synes kaotisk og uten umiddelbar sammenheng, sammen. Helheten byr på et vell av uttrykk, både formmessig og tematisk.

Begrepet «BONANZAZA» har flere betydninger som er relevante i denne sammenhengen: I Det Norske Akademis ordbok kan en lese at ordet bonanza betyr godt vær, velstand og gode tider, noe som på
en fin måte beskriver kunstsenterets lykkerus, når vi nå nærmer oss innflytting i det nye bygget. Hva er da bedre enn å bruke siste utstilling på å takke noen av kunstnerne som har bidratt til å løfte frem kunstsenteret gjennom årene?

Som del av utstillingen jobbes det også med en publikasjon som skal oppsummere noen av kunstsenterets store mønstringer og prosjekter. Publikasjonen slippes på utstillingens siste dag: søndag 30. august kl. 15.00. Da vil vi inviterer til en markering og avskjedsfest!

Med dette ønsker vi å feire sammen med publikum og kunstnere den aller siste dagen for ordinær utstillingsvirkshomhet.

Akershus Kunstsenter holder åpent som vanlig hele sommeren: onsdag–søndag kl. 12–17. Nødvendige korona-tiltak vil følges.

KUNSTNERE:
Richard Alexandersson, Javier Barrios, Christian Blandhoel, Vanna Bowles, Petter Buhagen, Anja Carr, Lill-Ann Chepstow-Lusty, Jan Christensen, Sara Korshøj Christensen, Robin Danielsson, Tobias Danielsson, Ingrid Eggen, Anders Eiebakke, Margrethe Loe Elde, Marte Gunnufsen, Elna Hagemann, Mari Meen Halsøy, Bjørn-Kowalski Hansen, Mattias Härenstam, Preben Holst, Ove Kvavik, Sigve Knutson, Frode Markhus, Dag Nordbrenden, Aurora Passero, Prins Preben, Shwan Dler Qaradaki, Yngvild K. Rolland, Susanne Roti, Olve Sande, Ulla Schildt, Andrea Scholze, Janicke Schønning, Marianne Darlén Solhaugstrand, Lars Strandh, Jorunn Myklebust Syversen, Per Teljer, Erik Tidemann, Øystein Tømmerås, Kjell Varvin, Ånond Versto, Petrine Vinje, Synnøve G. Wetten, Lene Baadsvig Ørmen.

Utstillingen er kuratert av Monica Holmen.