Kjetil Aschim

I montrene i Oslo bussterminal er det nå montert ny utstilling, og kunstneren er Kjetil Aschim. Aschim har gjort seg bemerket med skulpturer i metall, gjerne objekter og former hentet fra naturen.

Om sine egne arbeider sier han følgende:

«Alt rundt oss har en form. Naturen skaper former som overrasker og fascinerer oss. Når jeg lager objekter, låner jeg former fra naturen og legger til ulike elementer. Dette kan variere fra kjente gjenstander vi bruker i hverdagen, til former jeg finner opp selv.

Jeg ønsker at arbeidene mine skal vekke følelser og assosiasjoner i oss. Håndverksrelaterte kvaliteter har en viktig plass i mine arbeider. Metall krever både tid og nøyaktighet. Styrken i materialet gir deg muligheten til å leke med komplekse strukturer og løse nye problemer. Materialet gir meg friheten til å uttrykke og formidle mine tanker og ideer.»

Kjetil Aschim (f. 1980) bor og arbeider i Hønefoss. 

Utstillingen står til 15. oktober 2020.