Den store kunstdagen 19. september 2020!

Velkommen til en hel dag med kunstopplevelser for hele familien i nye Lillestrøm kommune!

Det blir utstillinger, workshops og aktiviteter med kunstnere, elevarbeider og dansevandring og mange spennende opplevelser!

Arrangementet sprer seg over flere steder i kommunen:

Merk at Den store kunstdagen foregår KUN lørdag 19. september 2020, og varer kl. 12–16 alle steder.

Fra kl. 17–21 flyttes programmet til Lillestrøm by. Her blir det avsluttende markering i tilknytning til Akershus Kunstsenter fra kl. 17, etterfulgt av dansevandring langs Elvebredden kunstpark med Panta Rei danseteater fra kl. 18.30.

Alle arrangementer er GRATIS, men enkelte krever påmelding. Alle arrangementer og aktiviteter tar hensyn til gjeldende retningslinjer for smittevern. Enkelte aktiviteter vil derfor være for et begrenset antall deltakere.

Kunstner Naja Lee Jensen står for hovedverket «Stemmene fra Lillestrøm», som vil presenteres på alle stedene.

Følg lenker i de enkelte stedene over for detaljert program. Se også her for informasjon.


Den store kunstdagen er kuratert av Mari Meen Halsøy.

Prosjektet er initiert og gjennomføres av Lillestrøm kommune. Akershus Kunstsenter er produsent, som samarbeider med kunstnere og lokale aktører i Lillestrøm kommune om et mangfoldig program. Barn fra samtlige skoler i kommunen har i forkant vært engasjert i prosjekter gjennom Den kulturelle skolesekken. DKS-verkstedene er støttet av Lillestrøm kommune og Viken fylkeskommune, og er produsert av Pilotgalleriet ved Akershus Kunstsenter og Viken DKS.

Takk til alle kunstnerne:
Ronja Allum, Sissel Aurland, Maia Birkeland, Joakim Blattmann, Anja Borgersrud, Hege Bratsberg, Hilde Grønner Flikke, Kristine Fornes, Gabriella Gøranson, Christopher Haanes, Greta Gjør Hagen, Berit Rytter Halse, Gisle Harr, Naja Lee Jensen, Hans Hamid Rasmussen, Marit Roland, Toril Wiik, Inge Jensen, Cathrine Alice Liberg, Torun Katarina Linge, Odd Maure, Reidun Moe, Ulrike Niederberger, Lotta Qvis, Nils Qvis, Erika Reed, Alf Christian Samuelsen, Nina Staff, Lene Charlotte Tangen, Espen Tollefsen, Silje Eugenie Strande Øktner, Suzannah Rehell Øistad.

Samarbeidspartnere:
Akershus Kunstsenter, Blaker og Sørum Historielag, Blaker Skanse, Blaker Skanses venner, Blaker Gamle meieri, Bingfoss Ungdomsskole, Den kulturelle skolesekken i Lillestrøm, Fetsund Lenser, Kulturskolen i Lillestrøm, visuell kunst og musikk, KunstSkansen, Kunstvisitten, Lillestrøm historielag, Lillestrøm kunstforening, Panta Rei Danseteater, Pilotgalleriet, Skedsmo Historielag, Østersund Ungdomsskole, DKS Viken Fylkeskommune.

Skoler i DKS-prosjektene:
Asak, Brånås, Dalen, Fju, Frogner, Garderåsen, Gjellerås, Grunnskolen Oslo kristne senter, Haugtun, Hovinhøgda, Kjeller, Riddersand, Skjetten, Sagdalen, Sten Tærud, Sørum, Sørumsand, Vesterskaun, Vigernes, Åsenhagen.