Nøkler til Nitja!

En av mange milepæler er nådd! Tirsdag 13. oktober 2020 fikk kunstsenteret overta det nye bygget, og med det kan innflyttingen endelig starte.

Det var en liten, men fin markering der de inviterte endelig fikk ta nybygget i nærmere øyesyn.

– Dette er en glad dag! For å lage et samfunn som har plass til mangfold, må vi elske mangfoldet, og det står dette bygget for, sa ordfører Jørgen Vik i sin tale.

Med flotte taler av Vik, Tonje Kristensen (fylkesråd for kultur og mangfold i Viken) og Anne-Berit Haavind (kommunaldirektør kultur, Lillestrøm kommune) ble bygget overlevert til kunstsenteret.

– Det har vært en prosess med mye frustrasjon, men nå synes jeg det er helt fantastisk hva vi har fått til! Dette blir helt andre kår for både kunsten og mine ansatte, uttalte direktør Rikke Komissar til Romerikes Blad, som også var tilstede.

Det nye kunstsenteret er tegnet av Haugen/Zohar Arkitekter, som vant arkitektkonkurransen i 2014. Også de var tilstede for å feire nøkkeloverleveringen.

– Vi er veldig stolte over å kunne overlevere et bygg til Lillestrøm kommune, og er strålende fornøyde med resultatet. Ambisjonene våre for bygget har gått i oppfyllelse, og når man ser huset fylles med mennesker, etter hvert også kunsten, så tror jeg alt kommer til å klaffe, sa arkitekt Marit Justine Haugen til Romerikes Blad.