Grunnskole

Pilotgalleriets produksjoner for visuell kunst i Den kulturelle skolesekken, skoleåret 2017/2018:

Avtrykk – en verkstedsbasert utstilling med tresnitt av Cathrine Dahl og Ørjan Aas. Produsert av Nasjonalmuseet for kunst, design og arkitektur.

Balanseskulptur – et møte med skulptør Kristine Sandøy.

Borte vekk – et møte med tegneserieskaper og illustratør Flu Hartberg, der han tar elevene med på en reise i verdensrommet.

Dyrebart – en utstilling med tegninger, foto og lydverk av kunstnerne Magnhild Opdøl, Jana Winderen, Una Hunderi og Sverre Malling.

Fin form – et møte med Kristine Bjaadal og hennes bærekraftige produktdesign.

What is left behind – galleribesøk i Akershus Kunstsenter og formidling i utstillingen What is left behind, med kunstnerne Robin Danielsson, Silas Inoue, Oliver Kunkel, Sarah Vajira Lindström og Theis Wendt.

Kunst i landskap – et møte med Benedicte Lyssand og kunst som er laget utendørs i landskapet.

Kunsten å reparere – elevene møter kunstner Eline Medbøe om å lage kunst av brukte klær og tekstiler.

Skulptur – en utstilling med skulpturer av dyr og mennesker, og noen som kanskje er en blanding? Kunstnerne er Petter Hepsøe, Jim Darbu, Dag Bratsbergengen, Astrid Nondal, Irene Nordli, Lars Widenfalk og Børre Larsen.

Usynlige knuter – et kunstnermøte med Gelawesh Waledkhani, som er opptatt av menneskerettigheter, ytringsfrihet og kvinnefrigjøring i sin kunst.

Wounds – et møte med Mari Meen Halsøy som i sitt kunstnerskap setter fokus på de langvarige og negative konsekvensene av konflikter som ender i krigshandlinger.

For mer informasjon om hele programmet og turné – klikk her