Akershus Fylkeskantine

Utstilling i fylkeskantinen nå:

Adresse: Schweigaardsgate 4, Oslo. (Galleri Oslo)

februar, mars, april

Per Morten Karlsen

Fargene er viktig for rommet, og tegningen har en egenverdi, men må integreres med fargene på en optimal måte. Jeg må gjenkjenne mitt eget gemytt i det jeg lager sånn at jeg kan stå for det. Ønsker å gjøre ting så nakent og utilslørt som mulig, men noe må alltid være usagt . Jeg tror at bevegelsen (eller tingenes naturlige sammenheng) er verktøyet for å ta avsporinger av ymse slag.

 

PMK06Opp & ned
PMK05Armene hevet,Kvinne 1

PMK04

PMK03Hoftefest,Bringebær. Opp og ned
PMK02Objekter, Fuglefjell

 

 

Tidligere utstillinger:

Christine Istad

Istad02

 Station #01, 2010

Istad03

Bethlehem USA #01, 2010                                         

Istad04

Tokyo #o1, 2014

Istad05

Spain triple#01, 2014

CHRISTINE ISTAD

 

www.christine-istad.no

 

Medier: foto, video og installasjon

 

 

FOTOGRAFIENE er minimalistiske og maleriske, med referanser til farge, lys, form, dybde, repetisjon og komposisjon. Målsetningen er et abstrakt, reduktivt og ekspresjonistisk uttrykk, en ny dimensjon til hvordan vi betrakter det urbane landskapet. Både fotografiene og videoarbeidene er analoge og referer i sann tid til stedet der de er tatt. Motivene er ikke manipulerte, men fremstår likevel som abstraherte i form av detaljerte utsnitt og optiske virkninger.

 

Christine Istad har siden 2006 hatt en rekke studieopphold i Japan, og hennes seneste separatutstillinger er tematisk utviklet i tilknytning til materiale og inspirasjon hentet fra disse reisene. I tillegg til egne prosjekter inngår Istad i kunstnergruppen Open Space, der hun samarbeider med Hennie Ann Isdahl, Lisa Pacini og Mona K. Lalim. Gruppen har blant annet vist sine prosjekter i Norge og USA. Siden 2012 har Istad, i samarbeid med Lisa Pacini, gjort seg bemerket med det prosessrelaterte og omreisende prosjektet Traveling Sun, der en mobil og lysende «solskive» fraktes til områder på den nordlige halvkule i mørketiden. Prosjektet har så langt reist over 7000 km. www.artubeart.blogspot.no

 

Separatutstillinger i utvalg: Henie Onstad Kunstsenter, Festivalkunstner Moldejazz, KUBE Kunstmuseum, Galleri Trafo og Kunstgalleriet.

Gruppeutstillinger i utvalg: Galleri LNM, Bergen Kunsthall, Oslo Kunstforening, Tromsø Kunstforening, Henie Onstad Kunstsenter (seks prosjekter), Zoellner Main Gallery LUAG.

 

Ana Maria Lopez

CLopez01 Lopez02

Caratula (Betyr både magasincover og maske)

 

Lopez03 Lopez04 Lopez05 Lopez06

Hommage til Carravaggio                                       

 

Morten Langhoff

Langhoff 8 etg 3 Langhoff 8 etg 2 Langhoff 8 etg 1 Langhoff Kantina 3

Jeg fotograferer mye som forberedelser til mine malerier. Fotografiene jeg har mest tro på blir bearbeidet i Photoshop, deretter blir de aller fleste forkastet. De få som viser seg å kunne brukes, tjener så som skisser til maleriene.

Disse skissene settes så gjerne opp mot nokså abstrakte bakgrunner, gjerne med en form for flateinndeling.

Ofte maler jeg to eller flere motiver på samme lerret. Det er da gjerne en form for sammenheng mellom disse motivene, uten at denne sammenhengen nødvendigvis er helt åpenbar.

Jeg finner interessante motiver mange steder, visuelle inntrykk som kan omsettes i maleri. En stund var jeg opptatt av elementer fra naturen – vann, grener.  Og maleriene mine inneholder nesten alltid mennesker, gjerne mange.

Iblant bruker jeg også min bakgrunn som kunsthistoriker i maleriene, gjennom referanser eller egne versjoner og tolkninger av andres malerier.

 

Turid Juve

turid juve

DSC_0006

 

Solveig Aalberg:

kantine og bussterminal 012

ny

 

kantine og bussterminal 013

 

Ellen Frøysaa

kantinen13 058 kantinen13 063 kantinen13 065 kantinen13 068 kantinen13 057

Akershuskunstnere kan søke om utstillingsplass.  Send søknad med CV, tekst og foto til: kunstvisitten@akershuskunstsenter.no

Gitte Magnus

Tone Hagen:

Hilde Irene Knutsen:

8. etasje: