Akershus fylkeskantine

 Adresse: Schweigaardsgate 4, Oslo (Galleri Oslo)

Det er for tiden ingen utstilling i Fylkeskantinen.

Ny utstilling kommer 15.08

Utstiller: Tove Worum

 

Marit Søndersrød viser for tiden utstilling i Fylkeskantinen.

Marit Søndersrød har master fra Høyskolen i Oslo, estetiske fag, med fordypning i kvinnelige

selvportrett med maleri som uttrykksform. Hun har undervist i kunstfag både i den videregående

skolen og i ungdomsskolen. Videre har hun arbeidet som tekstildesigner både som freelancer og

fast ansatt. De siste 15 årene har hun vært kunstner på heltid.

Naturens forandringer, energi , dynamikk, kontraster – og ikke minst forfallet i vid betydning – er

noe som kunstneren er opptatt av av – og menneskenes forhold til dette. I tillegg finner hun også

referanser i visuelle media – i særlig grad kan film inspirere – både formalt og tematisk.

I denne utstilllingen viser hun non-figurative malerier i olje og akryl som tematisk omhandler

naturens sårbarhet.

 

DSC_0003

Marit Søndersrød bilde

Tidligere utstillinger:

Lise Steingrim: Imaginære landskap
Les mer om utstillingen her.

Steingrim02

 

 

September, oktober, november 2016
Stina Gellein
Stina Gellein (f. 1965) er svensk, men bor og arbeider i Bærum. Hun er utdannet ved Universitetet i Lund og Asker Kunstfagskole. Hun er også med på Kunst rett vest på Dikemark Sykehus og den lokale varianten i Bærum Kulturhus.

Helgene 17.–18. og 24.–25. september har hun i den forbindelse åpent atelier i Odd Nansens vei 19, Fornebu (Inngang Bærum Kunsthall)

Med utgangspunkt i tegningen, undersøker hun gjerne et tema i flere teknikker samtidig, både to og tredimensjonalt. Hun viser her objekter i keramikk, tegning og maleri fra samma prosjekt.

Verkene som vises er fra prosjektet Anatomiske abstraksjoner, hvor hun fordyper seg i studier av naturen og menneskekroppen. Thorax, brystkassen og ryggsøylen er ofte med i motivene. Brystkassen med sin interessante form som omfavner, beskytter og verner om de livsviktige organene i mennesket. Ryggsøylen med en konstruksjon som holder oppe hele organismen.

Tematisk berører verkene ulike sider av det menneskelige, blant annet grenser for åpenhet og beskyttelse, ensomhet og fellesskap. Hun er interessert i menneskets forhold til seg selv, sine indre krefter og til sine omgivelser.

Stina Gellein SG03 SG04 SG05 SG06

Per Morten Karlsen

«Fargene er viktig for rommet, og tegningen har en egenverdi, men må integreres med fargene på en optimal måte. Jeg må gjenkjenne mitt eget gemytt i det jeg lager sånn at jeg kan stå for det. Ønsker å gjøre ting så nakent og utilslørt som mulig, men noe må alltid være usagt . Jeg tror at bevegelsen (eller tingenes naturlige sammenheng) er verktøyet for å ta avsporinger av ymse slag.»

PMK06
Opp & ned

PMK05

Armene hevet,Kvinne 1

PMK04

PMK03

Hoftefest,Bringebær. Opp og ned

PMK02

Objekter, Fuglefjell

 

Christine Istad

Istad02

 Station #01, 2010

Istad03

Bethlehem USA #01, 2010                                         

Istad04

Tokyo #o1, 2014

Istad05

Spain triple#01, 2014

www.christine-istad.no 

FOTOGRAFIENE er minimalistiske og maleriske, med referanser til farge, lys, form, dybde, repetisjon og komposisjon. Målsetningen er et abstrakt, reduktivt og ekspresjonistisk uttrykk, en ny dimensjon til hvordan vi betrakter det urbane landskapet. Både fotografiene og videoarbeidene er analoge og referer i sann tid til stedet der de er tatt. Motivene er ikke manipulerte, men fremstår likevel som abstraherte i form av detaljerte utsnitt og optiske virkninger.

Christine Istad har siden 2006 hatt en rekke studieopphold i Japan, og hennes seneste separatutstillinger er tematisk utviklet i tilknytning til materiale og inspirasjon hentet fra disse reisene. I tillegg til egne prosjekter inngår Istad i kunstnergruppen Open Space, der hun samarbeider med Hennie Ann Isdahl, Lisa Pacini og Mona K. Lalim. Gruppen har blant annet vist sine prosjekter i Norge og USA. Siden 2012 har Istad, i samarbeid med Lisa Pacini, gjort seg bemerket med det prosessrelaterte og omreisende prosjektet Traveling Sun, der en mobil og lysende «solskive» fraktes til områder på den nordlige halvkule i mørketiden. Prosjektet har så langt reist over 7000 km. www.artubeart.blogspot.no

Separatutstillinger i utvalg: Henie Onstad Kunstsenter, Festivalkunstner Moldejazz, KUBE Kunstmuseum, Galleri Trafo og Kunstgalleriet.

Gruppeutstillinger i utvalg: Galleri LNM, Bergen Kunsthall, Oslo Kunstforening, Tromsø Kunstforening, Henie Onstad Kunstsenter (seks prosjekter), Zoellner Main Gallery LUAG.

Ana Maria Lopez

Lopez01 Lopez02

Caratula (Betyr både magasincover og maske)

Lopez04 Lopez05

Hommage til Carravaggio                                       

 

Morten Langhoff

Langhoff 8 etg 3 Langhoff 8 etg 2 Langhoff 8 etg 1 Langhoff Kantina 3

Jeg fotograferer mye som forberedelser til mine malerier. Fotografiene jeg har mest tro på blir bearbeidet i Photoshop, deretter blir de aller fleste forkastet. De få som viser seg å kunne brukes, tjener så som skisser til maleriene.

Disse skissene settes så gjerne opp mot nokså abstrakte bakgrunner, gjerne med en form for flateinndeling.

Ofte maler jeg to eller flere motiver på samme lerret. Det er da gjerne en form for sammenheng mellom disse motivene, uten at denne sammenhengen nødvendigvis er helt åpenbar.

Jeg finner interessante motiver mange steder, visuelle inntrykk som kan omsettes i maleri. En stund var jeg opptatt av elementer fra naturen – vann, grener.  Og maleriene mine inneholder nesten alltid mennesker, gjerne mange.

Iblant bruker jeg også min bakgrunn som kunsthistoriker i maleriene, gjennom referanser eller egne versjoner og tolkninger av andres malerier.

 

Turid Juve

turid juve

DSC_0006

 

Solveig Aalberg

kantine og bussterminal 012

ny

kantine og bussterminal 013

 

Ellen Frøysaa

kantinen13 058  kantinen13 065 kantinen13 068

 

 

Gitte Magnus

 

Tone Hagen